Siirry suoraan sisältöön
Käsi kirjoittaa vihon kansilehteen.

Tietopankki

Taloushallinnon ammattilaisten ja Toimihenkilöliitto Erton jäsenyys ovat työelämäsi turvasatama. Tieto on valtaa myös työelämässä.

Taloushallintoalan työehtosopimus

Taloushallintoalan työehtosopimuksessa sovitaan tili- ja kirjanpitotoimistoissa työskentelevien toimihenkilöiden työehdoista. Työehtosopimuksen avulla varmistamme taloushallintoalan toimihenkilöille reilut työehdot. Työehtosopimuksessa sovimme työntekijän puolesta mm. palkankorotukset, palkan vähimmäistason, lomarahan, palkalliset arkipyhävapaat ja perhevapaiden palkat.

Taloushallintoalan työehtosopimus löytyy Erton nettisivuilta ja samalle sivulle päivitetään aina työehtosopimusneuvotteluiden aikaan uutisia neuvotteluiden etenemisestä. 

Taloushallinnon työehtosopimus

Erto neuvottelee myös mm. Accountorin talokohtaisen työehtosopimuksen, joka ei ole julkinen kuin niille, joita se koskee.

Käytännön tietoa työelämästä

Erton työelämän tietopankki on Suomen kattavin käytännön opas työelämän vaihtuviin tilanteisiin ja eteen tuleviin käänteisiin. Liittyipä kysymyksesi sitten lomiin, palkkaan, muutosneuvotteluihin kuin vaikkapa perhevapaisiin, löydät vastauksen siihen tietopankista. 

Erton tietopankki

Jäsenmaksut

Jäsenmaksuusi sisältyy Taloushallinnon ammattilaiset ry:n, Toimihenkilöliitto Erton sekä työttömyyskassan jäsenmaksut. Päivitämme ajantasaisen tiedon jäsenmaksuista Erton sivuille.

Neuvonta ja asiointi

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenenä olet myös Toimihenkilöliitto Erton jäsen ja Erto auttaa sinua mm. silloin, kun tarvitset juristin neuvoa. 

Lakitiimin työsuhdeneuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta apua työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä. Erton juristit ja asiantuntijat antavat puhelimitse tietoja ja neuvoja esimerkiksi palkkaustasi, työaikojasi tai vuosilomiasi koskeviin kysymyksiin.

Työsuhdeneuvonta on avoinna ma-pe 8.30–13.30, p. 09 613 231

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Oma Erto -asiointipalvelu ja jäsenyyteen liittyvät asiat

Muutat helposti omat jäsentietosi kuten tiedot työnantajasta, uuden osoitteen tai uuden puhelinnumeron Oma Erto -asiointipalvelussa. Sieltä näet myös ajantasaisen tilanteesi jäsenmaksujen osalta.

Jos asiasi ei ratkea Oma Erto -asiointipalvelussa, voit ottaa yhteyttä Erton jäsenpalveluun:
ma–ti, to–pe 9.30–11.30 ja 12.00–14.00, p. 09 613 231.

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Ryhdy henkilöstön edustajaksi

Ertossa ja sen jäsenyhdistyksissä henkilöstön edustajat tunnetaan hedeinä. Hedit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään.

He voivat olla ovat mukana myös yritysten johtoryhmissä kehittämässä liiketoimintaa yhdessä työnantajan kanssa. Osa hedeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Tietoa henkilöstön edustajaksi pyrkimisestä, valintaprosessista, kouluttautumisesta ja hedin arjesta löydät Erton sivuilta.