Siirry suoraan sisältöön
Ruskeapaitainen pohtiva mies.

Jäsenedut

Jäsenenä saat käyttöösi sekä Taloushallinnon ammattilaisten omat että Erton jäsenedut. 

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n edut

Koulutukset

Jäsenenämme voit ylläpitää ammattitaitoasi kouluttautumalla edullisesti. Järjestämme vuosittain sekä KLT- että PHT-kelpoista ylläpitokoulutusta. Lisäksi järjestämme  webinaareja laajalti alaan liittyvistä asioista. Voit osallistua myös alueellisiin tapahtumiimme eri puolilla Suomea.

Koulutuspäiviin pyrimme löytämään ajankohtaisia ja arjen työssä kohtaamiamme haastavia aiheita.

Erton jäsenpalvelut ja edut

Neuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta henkilökohtaista apua kaikissa arjen työelämään liittyvissä kysymyksissä. Jos kohdallesi osuu ikävä tilanne työpaikalla, saat nopeasti tukea ja juridista turvaa. Jäsenpalvelumme auttaa sinua jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät Erton nettisivuilta.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Oikeusturva

Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.
  1. Puhelinneuvonta. Voit soittaa juristien ja asiantuntijoiden päivystysnumeroon joka arkipäivä. Puhelinneuvonnassa saat yleiset neuvot tilanteeseesi. Jo näiden neuvojen perusteella asia yleensä ratkeaa työpaikalla keskustelemalla.

  2. Juristin tarkempi neuvonta ja selvittelytyö. Mikäli tilanteesi ei ratkea puhelinneuvonnassa, voidaan ottaa tilanteesi tarkempaan selvittelyyn. Juristi selvittää, mitä on tapahtunut ja miten olisi järkevää toimia.
    
  3. Sovittelu. Joskus selvittelytyö johtaa siihen, että jäsenen halutessa juristi sovittelee erimielisyyttä työnantajan kanssa. Useimmiten kärjistynytkin tilanne saadaan sovittelulla ratkaistua.

  4. Oikeudenkäyntiturva. Mikäli sovittelukaan ei auta, voidaan asia viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Jos Täysturva-jäsenelle myönnetään oikeudenkäyntiturva, oikeudenkäyntikulut maksaa Toimihenkilöliitto Erto ilman kulukattoa. Starttiturva-jäsenellä on 20 000€ kulukatto. Riita-asian viemisestä tuomioistuimeen sovitaan erikseen jäsenen ja liiton välillä. Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Luottamushenkilöiden tuki

 
Kouluttamamme henkilöstön edustaja eli hed on arjen apuna omalla työpaikallasi. Hän auttaa. kun tarvitset tietoa tai neuvontaa esimerkiksi työhyvinvoinnista tai vaikkapa palkankorotuksista. Mikäli työpaikallasi on ertolainen luottamusmies, löydät hänen tietonsa Oma Erto -asiointipalvelusta.

Erton koulutukset ja tapahtumat

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös Erton vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.

Tutustu Erton tapahtumakalenteriin ›

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Onko työnantajasi muuttamassa työsuhteesi ja samalla työsopimuksesi ehtoja? Mietityttääkö uuden työsopimuksesi sisältö? Tarkistuta työsopimuksesi asiantuntijallamme ennen sopimuksen allekirjoittamista. Otamme sinuun yhteyttä arkena 24 tunnin kuluessa!

Vakuutusturva

Täysturva-jäsenenämme saat maksutta Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksen ulkomaan matkoille. Lisäksi Turva myöntää kaikille Erton jäsenille alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista.

Muut edut vapaa-aikaan ja matkustamiseen

Oma Erto -asiointipalvelun "Jäsenedut" -osion alta löydät myös muita rahanarvoisia etuja matkustamiseen ja vapaa-aikaan liittyen. Näet sieltä sekä Talryn että Erton edut.